Magazin > Odnosi in prosti čas
2875 ogledov

S temi triki nad smrdljive športne copate

Bele superge Youtube
Tako enostavno lahko vonj po potu za vedno spravite iz športnih copat in ostale športne opreme …

Če lahko, športno opremo operite kot običajno, le da v pralni stroj dodate še dve žlici sode bikarbone in jabolčnega kisa, ki bosta ubila bakterije, ki povzročajo neprijeten vonj.

sušenje perila Zdravje Kako pravilno prati spodnje perilo?

Neprijetnega vonja na vaši opremi namreč ne pušča pot, temveč vlaga in ostanki kože v kombinaciji s toploto, ki skupaj ustvarjajo odlično okolje za bakterije in ravno te bakterije so tiste, ki puščajo vonj po zatohlem in plesnivem. Tako opremo čim prej operite in uporabite zgornji trik, nato pa na posušene športne copate kanite nekaj kapljic eteričnega olja sivke in citrusov, ki delujeta antibakterijsko. Opremo, če imate možnost, vedno posušite na svežem zraku, lahko pa si pomagate tudi z mačjim peskom, časopisnim papirjem ali kavnimi zrni, ki jih vsujete v obutev. Ta trik bo nase vezal vlago in preprečil nastanek bakterij, ki povzročajo neprijeten vonj.

Oče z otrokom Kajenje Zdravje Je za otroka škodljiv tudi smrad na obleki in laseh?

Če opreme ne morete oprati v stroju, jo dobro osušite, položite v vrečko in čez noč zamrznite v zamrzovalniku. Tudi hlad namreč ubija bakterije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice