Slovenija
9431 ogledov

Policijski avtomobili z novo opremo

policija Saša Despot
Opremo so prevzeli v sredo in jo že lahko uporabljajo.

Radovljiški policisti so v sredo prevzeli opremo za nudenje prve pomoči in AED defibrilator, ki sta ga po opravljenem usposabljanju policistov zagotovila radovljiška občina in zdravstveni dom. V patruljnem vozilu tako ni več samo policijska oprema, temveč tudi zdravstvena oprema za nudenje prve pomoči. 

Policijska patrulja je tako del sistema mreže prvih posredovalcev, kar pomeni, da bodo o določenih interventnih dogodkih obveščeni skupaj z ostalimi interventnimi službami. Velikokrat so policisti prvi na kraju dogodkov, z novo opremo in usposobljenostjo pa bodo svoje poslanstvo pomoči ljudem lahko še bolj učinkovito izvajali. 

V občini Radovljica že od leta 2016 usposabljajo laike in prve posredovalce v okviru projekta "Oživimo srce". V občini je skupaj s policisti usposobljenih več kot 100 prvih posredovalcev. 

Vodstvo Policijske postaje Radovljica ocenjuje, da nova oprema in izvedeno usposabljanje prinašata določeno prednost pri izvajanju temeljnega poslanstva policije, saj lahko tako še bolj pomagajo ljudem. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • ode 17:55 15.marec 2018.

    Še dobro, da se vedno dva okoli vozita. Eden bo bral navodila, drugi pa štelal aparat.

  • Lavdan 14:27 15.marec 2018.

    Včasih so rekli, bog ne daj policajem v roke, a stvari se obračajo.

  • janez86 14:04 15.marec 2018.

    OOH ne pa dodatno izobraževanje. Pa bojo še več denarja hoteli...