Vizita za živali > Festival
3475 ogledov

Nevarnost, ki se je vozniki ne zavedajo

Opel Quantum Opel
Če je kuža težak le dvajset kilogramov, bo njegova masa ob čelnem trku pri 90 kilometrih na uro znašala kar tono in pol.

Opel bo kot velik podpornik odgovornega skrbništva živali tudi letos eden glavnih pokroviteljev največjega dogodka za ljubitelje živali pri nas – Festivala za ljubitelje živali. 

Na dogodku 2. junija v Novi Gorici, ki bo letos prvič v sklopu velikega dogodka za družine “Dežele prijateljev”, si boste lahko ogledali Oplova družinska avtomobila Combo Life in Crossland X.

Opel Crossland X | Avtor: A. Š. A. Š.
Oba sta z ustrezno dodatno opremo primerna za prevoz celotne družine s hišnim ljubljenčkom na čelu, kar nam zagotovi udobno vožnjo in nas popelje na nove avanture. Crossland X je kljub temu, da ga uvrščamo v razred malih SUV dovolj velik, da je primeren tako za izlet v mesto kot tudi na podeželje, medtem ko novi Combo Life kot predstavnik družinskih vozil nudi prostora za tri otroške sedeže in velik prtljažni prostor, kjer se v boksu ali za zaščitno mrežo, varno in udobno vozi tudi vaš ljubljenček. Če jima dodamo še prtljažnik za kolesa, pa dobimo super aktiven družinski oddih na morju ali v hribih.

Na samem dogodku, vam bodo strokovnjaki na Oplovih vozilih pojasnili in pokazali, kako v avtu na najbolj varen način prevažamo živali in najmlajše družinske člane.

Mnogi skrbniki se namreč še vedno ne zavedajo, da je lahko nepravilen prevoz živali smrtno nevaren tudi za otroke in ostale potnike v avtomobilu.

Za varno vožnjo vseh potnikov

Mnoge zaščite živali v avtu so žal le navidezne in v resnici pri trku ne pomagajo veliko. Ne pri zaščiti živali in ne pri zaščiti potnikov. Mednje štejemo denimo oprsnice ali nepritrjene bokse slabe kakovosti. Najslabši način prevoza je seveda, da psa vozimo prosto spuščenega v avtu. Tako se ob trku spremeni v leteči predmet z neverjetno maso.

Če je kuža težak le dvajset kilogramov, bo njegova masa ob čelnem trku pri 90 kilometrih na uro znašala kar tono in pol.

Edini in daleč najboljši prevoz živali v avtu je v dobro pritrjenem in kvalitetnem boksu. Če prevažate mačko ali manjšega psa, mu kupite manjši boks, ki ga med potjo postavite za sovoznikov sedež na tla. Pritrdite pa ga s potiskom sovoznikovega sedeža nazaj.

Če vozite večjega psa, mu prav tako kupite kvaliteten boks, ki pa ga morate nujno dobro pričvrstiti v prtljažnem prostoru. Če bo boks nepritrjen na zadnjih sedežih ali v prtljažnem prostoru, niste iz vidika varnosti v prometu naredili nič koristnega. Boks bo ob morebitnem trku z močno silo odneslo naprej in tako poškodovalo ali celo ubilo potnike, ki sedijo pred njim.

Ob tem velja poudariti, da je napačen prevoz smrtno nevaren tudi za naše kosmatince. Na lanskoletnem testu prevoza živali pri Avto-moto zvezi Slovenije (AMZS) so dokazali, da je za psa in za potnike zelo nevaren tudi prevoz psa z oprsnico, saj so se te ob večji hitrosti strgale. Prav tako ne smemo psu zaradi samega udobja kupiti prevelikega boksa, saj bo to v primeru trka zanj pomenilo večje možnosti za poškodbe in smrt.

Na lanskem testu AMZS so se sicer glede na kvaliteto iz vidika varnosti najbolje izkazali aluminijasti boksi.

Opel - varen prevoz psov | Avtor: Opel Opel

Pasji kotički v salonih

Pri Oplu so že leta 2015 odprli prvi psom prijazen avtomobilski salon v Sloveniji, nato je sledilo opremljanje vseh Oplovi salonov po Sloveniji s prisrčnimi pasjimi kotički.

Tako je Opel prva avtomobilska znamka v Sloveniji, ki v svoje salone poleg lastnikov sprejemajo tudi njihove pse, za njihovo dobro počutje pa poskrbijo z opremo posebnih kotičkov in priboljški. Poleg tega so vedno prisotni tudi na žurnalovem Festivalu za ljubitelje živali, kjer starše in otroke med drugim učijo varnega prevoza živali.

Opel - varen prevoz psov | Avtor: Opel Opel

 


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.