Ocenjevalec sira zavaroval nos

Foto: Žurnal24 Ločiti sir za strokovnjaka ni težko delo.
Priznani ocenjevalec sira v Veliki Britaniji si je nos zavaroval za pet milijonov funtov.
Oglej si celoten članek
Nigel Pooley, 63-letni ocenjevalec sira iz Somerseta, zahvaljujoč izvrstnemu vohu vsako leto razloči več kot 12 tisoč ton sira čedar. Specializirani nos, s katerim preživlja svojo družino v podjetju Wyke Farms že dvanajst let, je tako zavaroval.

"Lepo je, da si tako visoko ocenjen. Zavarovanje je del tveganja obdavčenja. Sem kot del strojev. Če me ne bi bilo, bi imeli težave pri zagotavljanju kakovosti sira. Sem edini, ki v podjetju opravlja to delo. Svoj nos sem do zdaj jemal za samoumevnega,"
je povedal.

Njegov šef priznava, da gre za zelo nenavaden primer. Nigel po njegovih besedah igra zelo pomebno vlogo pri vsakem siru, ki zapusti podjetje.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.