Očetu Melanie mora plačati odškodnino in se mu opravičiti

Foto: Saša Despot Bojan Požar
Foto: Saša Despot Bojan Požar
Bojan Požar mora Viktorju Knavsu, očetu Melanie Trump, plačati odškodnino in se mu opravičiti.
Oglej si celoten članek

Odvetniška pisarna Pirc Musar & Lemut Strle je prejela sodbo višjega sodišča v Ljubljani, s katero je Viktor Knavs uspel z odškodninskim zahtevkom zaradi objave članka na portalu www.pozareport.si "Dokumenti, utaja davkov: Viktor Knavs, oče Melanie Trump, bil v zaporu!".

"Po uspehu v pravdi je Viktor Knavs od izdajatelja medija upravičen do odškodnine v znesku 5.000 evrov in 1.943,10 evrov pravdnih stroškov," so sporočili iz omenjene odvetniške pisarne. "Višje sodišče je izdajatelju medija naložilo tudi, da mora na svoji spletni strani objaviti uvod in izrek sodbe kot tudi javno opravičilo za neresnične in žaljive trditve, da je bil Viktor Knavs v zaporu."

Pojasnili so, da je višje sodišče je namreč ugotovilo, da Bojan Požar kot novinar pri preverjanju resničnosti informacij ni bil dovolj skrben. "Prav tako ni imel utemeljenega razloga verjeti v resničnost podatkov, da naj bi bil Viktor Knavs obsojen in v zaporu, kar seveda ne drži," še poudarjajo pri odvetniški pisarni. "Ravnanje Bojana Požarja je bilo protipravno, ravnal je najmanj malomarno, zato mora medij, za katerega piše, tudi odgovarjati za povzročeno škodo, je zaključilo Višje sodišče v Ljubljani."

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 13

  • 08:06 24. December 2019.

    Odškodnina ni ravno nekaj,verjetno bodo precej večji stroški (pre)dragega zastopnika ....

  • 06:27 24. December 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • 03:57 24. December 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.