Magazin
4015 ogledov

Očetu Melanie mora plačati odškodnino in se mu opravičiti

Bojan Požar na soočenju predsednikov strank Saša Despot
Bojan Požar mora Viktorju Knavsu, očetu Melanie Trump, plačati odškodnino in se mu opravičiti.

Odvetniška pisarna Pirc Musar & Lemut Strle je prejela sodbo višjega sodišča v Ljubljani, s katero je Viktor Knavs uspel z odškodninskim zahtevkom zaradi objave članka na portalu www.pozareport.si "Dokumenti, utaja davkov: Viktor Knavs, oče Melanie Trump, bil v zaporu!".

"Po uspehu v pravdi je Viktor Knavs od izdajatelja medija upravičen do odškodnine v znesku 5.000 evrov in 1.943,10 evrov pravdnih stroškov," so sporočili iz omenjene odvetniške pisarne. "Višje sodišče je izdajatelju medija naložilo tudi, da mora na svoji spletni strani objaviti uvod in izrek sodbe kot tudi javno opravičilo za neresnične in žaljive trditve, da je bil Viktor Knavs v zaporu."

Pojasnili so, da je višje sodišče je namreč ugotovilo, da Bojan Požar kot novinar pri preverjanju resničnosti informacij ni bil dovolj skrben. "Prav tako ni imel utemeljenega razloga verjeti v resničnost podatkov, da naj bi bil Viktor Knavs obsojen in v zaporu, kar seveda ne drži," še poudarjajo pri odvetniški pisarni. "Ravnanje Bojana Požarja je bilo protipravno, ravnal je najmanj malomarno, zato mora medij, za katerega piše, tudi odgovarjati za povzročeno škodo, je zaključilo Višje sodišče v Ljubljani."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 14
  • sam50 08:06 24.december 2019.

    Odškodnina ni ravno nekaj,verjetno bodo precej večji stroški (pre)dragega zastopnika ....

  • vamide 06:27 24.december 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • tiobrigom 03:57 24.december 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks