Od Alp do Jadrana

Foto: Žurnal24 Znanstival bo potekal v Piranu in v Ljubljani. (Foto: Shutterstock)
Alpe-Adria. Od jutri do nedelje na Gospodarskem razstavišču razširjen sejem Turizem in prosti čas.
Oglej si celoten članek
Vstopnina: 5 evrov. Redna vstopnica stane 5 evrov, dijaki, študenti, upokojenci in turistični delavci z veljavno izkaznico pa boste odšteli 3 evre. Invalidi imajo prost vstop. Sejem bo od četrtka do sobote odprt od 10. do 19. ure, v nedeljo do 17. ure. Združenje turističnih vodnikov Slovenije za skupine organizira tudi vodene oglede, vendar se je treba zanje prej prijaviti.

Sejem Turizem in prosti čas se letos predstavlja v razširjeni obliki, saj poleg oddaljenejših tujih počitniških ciljev obsega turistično regijo Alpe–Jadran. Ponudbo bodo prvič prikazali z vidika obiskovalca, razdeljena pa bo v štiri sklope. Popotnikom bodo predstavili zanimive manj znane kraje, počitnikarje bodo morda pritegnila naravna zdravilišča in drugi skriti kotički, izletnikom bodo namignili, kam se odpraviti na naslednji izlet, privrženci aktivnega dopusta pa bodo odkrivali ponudbo športnega turizma, kolesarskih poti, pohodništva, adrenalinskih parkov in drugega.

Nasveti strokovnjakov
Letos bodo ob tem prvič podelili jakoba, mednarodno nagrado za odličnost in kakovost v turizmu – tokrat za področje kulinarike. "Ime nagrade izvira iz ene od najstarejših oblik turizma, romarstva, kulturne oblike, ki jo poznajo skoraj vse religije," je povedal Janez Bogataj, vodja strokovnega odbora sejma. Poleg pestrega dodatnega programa si boste lahko ogledali razstavo Poslikajmo Slovenijo, na voljo pa bodo tudi številni strokovnjaki, ki vam bodo svetovali glede izbire tekaške obutve, nakupa kolesa in še česa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.