Magazin
29 ogledov

Od Alp do Jadrana

Znanstival bo potekal v Piranu in v Ljubljani. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Alpe-Adria. Od jutri do nedelje na Gospodarskem razstavišču razširjen sejem Turizem in prosti čas.
Vstopnina: 5 evrov. Redna vstopnica stane 5 evrov, dijaki, študenti, upokojenci in turistični delavci z veljavno izkaznico pa boste odšteli 3 evre. Invalidi imajo prost vstop. Sejem bo od četrtka do sobote odprt od 10. do 19. ure, v nedeljo do 17. ure. Združenje turističnih vodnikov Slovenije za skupine organizira tudi vodene oglede, vendar se je treba zanje prej prijaviti.

Sejem Turizem in prosti čas se letos predstavlja v razširjeni obliki, saj poleg oddaljenejših tujih počitniških ciljev obsega turistično regijo Alpe–Jadran. Ponudbo bodo prvič prikazali z vidika obiskovalca, razdeljena pa bo v štiri sklope. Popotnikom bodo predstavili zanimive manj znane kraje, počitnikarje bodo morda pritegnila naravna zdravilišča in drugi skriti kotički, izletnikom bodo namignili, kam se odpraviti na naslednji izlet, privrženci aktivnega dopusta pa bodo odkrivali ponudbo športnega turizma, kolesarskih poti, pohodništva, adrenalinskih parkov in drugega.

Nasveti strokovnjakov
Letos bodo ob tem prvič podelili jakoba, mednarodno nagrado za odličnost in kakovost v turizmu – tokrat za področje kulinarike. "Ime nagrade izvira iz ene od najstarejših oblik turizma, romarstva, kulturne oblike, ki jo poznajo skoraj vse religije," je povedal Janez Bogataj, vodja strokovnega odbora sejma. Poleg pestrega dodatnega programa si boste lahko ogledali razstavo Poslikajmo Slovenijo, na voljo pa bodo tudi številni strokovnjaki, ki vam bodo svetovali glede izbire tekaške obutve, nakupa kolesa in še česa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.