Odkril vzrok za smrt v zibki?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Je ameriški zdravnik odkril pravi vzrok za nenadno smrt novorojenčkov?
Oglej si celoten članek

Doslej za smrt v zibki še niso odkrili jasnega razloga. Zdravniki predvidevajo, da je za nenadno smrt novorojenčkov lahko kriv položaj, v katerem spijo (na trebuhu), žimnica, previsoke temperature v spalnih prostorih in starši, ki kadijo.

Daniel Rubens, anestezist v otroški bolnišnici v Seattlu, pa pravi, da se otroci v spanju zadušijo iz popolnoma drugih razlogov. Smrt v zibki raziskuje že 11 let in prišel je do ugotovitve, da so novorojenčki, ki jih je doletela ta kruta usoda, imeli motnjo v delovanju notranjega ušesa, zaradi katere se niso zbudili in premaknili, ko so nastopile težave z dihanjem. 

Kot je ugotovila ameriška študija, je bilo pri 31 otrocih, ki so umrli zaradi tega sindroma, ugotovljeno, da določenih frekvenc v desnem ušesu niso dobro zaznali. Pri štirih žrtvah so na obdukciji odkrili celo krvavitve in poškodbe notranjega ušesa.

Rubens zato zahteva, da se otroke 48 ur po rojstvu temeljito pregleda, še zlasti sluh. Zdravniki namreč lahko le tako ugotovijo, kateri otroci bi lahko bili v nevarnosti, še pravi strokovnjak.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.