Odkrili najmanjšega človeka na svetu

Foto: Žurnal24 Edward Nino Hernandez Foto: Žurnal24 Edward Nino Hernandez Foto: Žurnal24 Edward Nino Hernandez Foto: Žurnal24 Edward Nino Hernandez Foto: Žurnal24 Edward Nino Hernandez Foto: Žurnal24 Edward Nino Hernandez Foto: Žurnal24 Edward Nino Hernandez
Kolumbijec Edward Nino Hernandez se je vpisal v novo Guinnessovo knjigo rekordov kot najmanjši človek na svetu. 24-letnik, ki so ga odkrili šele pred kratkim, v višino meri le 70 centimetrov.
Oglej si celoten članek

Pred Ninom je rekord držal 74 centimetrov visoki Kitajec He Pingping, ki je umrl marca letos.

 

24-letni Kolumbijec, ki tehta le deset kilogramov, se je pred osvojitvijo rekorda ukvarjal predvsem z igralstvom in plesom, s čimer bo nadaljeval tudi v prihodnje. Močno si želi postati lastnik mercedesa, spoznati pa hoče kar nekaj zvezdnikov, med njimi Jackieja Chana in Sylvestra Stallona.

 

V zavihku Galerija si oglejte Ninove fotografije.

Nino ima štiri brate, med katerimi so trije normalne višine, eden pa je tako kot Nino manjše rasti in v višino meri le 93 centimetrov. Je srečno zaljubljen v svoje 18-letno dekle Fanny, ki je visoka 150 centimetrov.

 

Bo slava kratka?

Novopečenemu rekorderju je vsa pozornost zelo všeč, a ga kljub temu moti nekaj stvari. "Na živce mi gre, ko se me ljudje dotikajo in me dvigajo."

 

A kot kaže, Nino v slavi ne bo užival dolgo, saj naj bi krona najmanjšega človeka na svetu kmalu pripadla Nepalcu Khagendri Thapi, ki je s 56 centimetri trenutno najmanjši najstnik na svetu. Ker bo oktobra letos dopolnil 18 let, bo bržkone prevzel Ninov rekord.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.