Magazin > Bizarno
32 ogledov

Odkrili najmanjšega človeka na svetu

Edward Nino Hernandez
1/7
Žurnal24 main
Kolumbijec Edward Nino Hernandez se je vpisal v novo Guinnessovo knjigo rekordov kot najmanjši človek na svetu. 24-letnik, ki so ga odkrili šele pred kratkim, v višino meri le 70 centimetrov.

Pred Ninom je rekord držal 74 centimetrov visoki Kitajec He Pingping, ki je umrl marca letos.

 

24-letni Kolumbijec, ki tehta le deset kilogramov, se je pred osvojitvijo rekorda ukvarjal predvsem z igralstvom in plesom, s čimer bo nadaljeval tudi v prihodnje. Močno si želi postati lastnik mercedesa, spoznati pa hoče kar nekaj zvezdnikov, med njimi Jackieja Chana in Sylvestra Stallona.

 

V zavihku Galerija si oglejte Ninove fotografije.

Nino ima štiri brate, med katerimi so trije normalne višine, eden pa je tako kot Nino manjše rasti in v višino meri le 93 centimetrov. Je srečno zaljubljen v svoje 18-letno dekle Fanny, ki je visoka 150 centimetrov.

 

Bo slava kratka?

Novopečenemu rekorderju je vsa pozornost zelo všeč, a ga kljub temu moti nekaj stvari. "Na živce mi gre, ko se me ljudje dotikajo in me dvigajo."

 

A kot kaže, Nino v slavi ne bo užival dolgo, saj naj bi krona najmanjšega človeka na svetu kmalu pripadla Nepalcu Khagendri Thapi, ki je s 56 centimetri trenutno najmanjši najstnik na svetu. Ker bo oktobra letos dopolnil 18 let, bo bržkone prevzel Ninov rekord.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.