"Odrežite mu jezik"

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Islamski skrajnež je ameriške podpornike pozval, naj likvidirajo voditelja pogovorne oddaje Davida Lettermana, in dejal, da si zasluži, da mu izrežejo jezik.
Oglej si celoten članek

Ameriška obveščevalna skupina SITE je sporočila, da je bila grožnja objavljena na spletni strani Shumukh al-Islam, ki jo uporabljajo tudi pripadniki Al Kaide, potem ko je avtorja poziva razburila izjava Lettermana na račun smrti vodilnega člana omenjene teroristične mreže Ilyasa Kashmirija. Ta je bil junija ubit v letalskem napadu v Pakistanu. Skrajnež, ki ga je vznemirilo predvsem to, da je Letterman ob izjavi s prstom gestikuliral rezanje vratu, naj bi muslimane v ZDA pozval, naj "temu nizkotnemu židu odrežejo jezik in ga za vedno utišajo", čeprav voditelj priljubljenega pogovornega šova sploh ni jud.

Producenti šova, TV mreža CBS in tiskovni predstavnik Davida Lettermana grožnje niso hoteli komentirati, FBI pa je sporočil, da so jo vzeli resno in da jo proučujejo. Lettermanova oddaja ni prva, ki je postala tarča islamskih skrajnežev. Leta 2010 je muslimanska skupina grozila ustvarjalcem satirične animirane serije South Park, potem ko so v njej prikazali preroka Mohameda v medvedjem kostumu. Takrat je 21-letni moški iz Virginije, ki je poskušal pomagati tudi somalijski militantni skupini, objavil domači naslov ustvarjalcev South Parka in pozval bralce, naj jih obiščejo, za kar so mu februarja prisodili 25 let zapora.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.