Magazin > VIP
4 ogledov

"Odrežite mu jezik"

David Letterman ves čas stavke podpira scenariste. Žurnal24 main
Islamski skrajnež je ameriške podpornike pozval, naj likvidirajo voditelja pogovorne oddaje Davida Lettermana, in dejal, da si zasluži, da mu izrežejo jezik.

Ameriška obveščevalna skupina SITE je sporočila, da je bila grožnja objavljena na spletni strani Shumukh al-Islam, ki jo uporabljajo tudi pripadniki Al Kaide, potem ko je avtorja poziva razburila izjava Lettermana na račun smrti vodilnega člana omenjene teroristične mreže Ilyasa Kashmirija. Ta je bil junija ubit v letalskem napadu v Pakistanu. Skrajnež, ki ga je vznemirilo predvsem to, da je Letterman ob izjavi s prstom gestikuliral rezanje vratu, naj bi muslimane v ZDA pozval, naj "temu nizkotnemu židu odrežejo jezik in ga za vedno utišajo", čeprav voditelj priljubljenega pogovornega šova sploh ni jud.

Producenti šova, TV mreža CBS in tiskovni predstavnik Davida Lettermana grožnje niso hoteli komentirati, FBI pa je sporočil, da so jo vzeli resno in da jo proučujejo. Lettermanova oddaja ni prva, ki je postala tarča islamskih skrajnežev. Leta 2010 je muslimanska skupina grozila ustvarjalcem satirične animirane serije South Park, potem ko so v njej prikazali preroka Mohameda v medvedjem kostumu. Takrat je 21-letni moški iz Virginije, ki je poskušal pomagati tudi somalijski militantni skupini, objavil domači naslov ustvarjalcev South Parka in pozval bralce, naj jih obiščejo, za kar so mu februarja prisodili 25 let zapora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.