Ogabno: Zato se nehajte tuširati z gobico

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Čeprav se nekaterim zdi, da je gobica nadomestek pilinga, saj odstranjuje odmrle celice naše kože, mnogi dermatologi uporabo le-te močno odsvetujejo.
Oglej si celoten članek

Mrežasta gobica, ki jo mnogi uporabljajo med tuširanjem, ni najboljša izbira za zdravje naše kože. Čeprav vemo, da je lahko učinkovit nadomestek različnih mask in pilingov, ki odstranjujejo odmrle celice kože, so dermatologi mnenja, da bi jo morali čim prej vreči v smeti.

Vlažno okolje, v katerem se nahaja gobica in to, da se mora vsak dna znova dolgo sušiti, je razlog, da se v njej hitro zaredijo različne bakterije in plesen.

Bakterije se v gobici zaredijo čez noč in ne potrebujejo veliko časa, da bi nastale na predmetu, ki ga vsakodnevno uporabljate in se z njim tuširate. Torej, namesto da bi z njo odstranili odmrle celice, nase nanašate mikroskopske bakterije, ki za vašo kožo zagotovo niso dobre. Dermatologi še zlasti opozarjajo pred uporabo gobice po britju, saj je koža takrat najbolj občutljiva in pravijo, da bi se pore lahko hitro vnele in s tem povzročile srbečico, vnetje kože ali kaj hujšega. Zato strokovnjaki predlagajo, da si naredite piling. Ni nujno, da kupujete drage izdelke v trgovini. Pomagajte si z uporabo sestavin, ki jih imate v kuhinji, na primer kava, sladkor, sol …

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.