Magazin > Lepota & telo
366 ogledov

Ogabno: Zato se nehajte tuširati z gobico

gobica, tuširanje Profimedias
Čeprav se nekaterim zdi, da je gobica nadomestek pilinga, saj odstranjuje odmrle celice naše kože, mnogi dermatologi uporabo le-te močno odsvetujejo.

Mrežasta gobica, ki jo mnogi uporabljajo med tuširanjem, ni najboljša izbira za zdravje naše kože. Čeprav vemo, da je lahko učinkovit nadomestek različnih mask in pilingov, ki odstranjujejo odmrle celice kože, so dermatologi mnenja, da bi jo morali čim prej vreči v smeti.

Vlažno okolje, v katerem se nahaja gobica in to, da se mora vsak dna znova dolgo sušiti, je razlog, da se v njej hitro zaredijo različne bakterije in plesen.

Bakterije se v gobici zaredijo čez noč in ne potrebujejo veliko časa, da bi nastale na predmetu, ki ga vsakodnevno uporabljate in se z njim tuširate. Torej, namesto da bi z njo odstranili odmrle celice, nase nanašate mikroskopske bakterije, ki za vašo kožo zagotovo niso dobre. Dermatologi še zlasti opozarjajo pred uporabo gobice po britju, saj je koža takrat najbolj občutljiva in pravijo, da bi se pore lahko hitro vnele in s tem povzročile srbečico, vnetje kože ali kaj hujšega. Zato strokovnjaki predlagajo, da si naredite piling. Ni nujno, da kupujete drage izdelke v trgovini. Pomagajte si z uporabo sestavin, ki jih imate v kuhinji, na primer kava, sladkor, sol …

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.