Olupkov ne mečite v smeti

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Pomarančnega olupka nikar ne mečite v smeti! Z njim namreč lahko naredite veliko stvari, na katere ne bi niti pomislili.
Oglej si celoten članek

Preženite neprijetne vonjave

Hladilnik: Eden od najboljših načinov, da se znebite neprijetnega vonja v hladilniku, so prav olupki. Posolite pomarančo in jo pustite v hladilniku, dokler ne postane mokra. To ponavljajte in videli boste, da bo v hladilniku nehalo smrdeti.

Pečica: Neprijeten vonj pa ostane tudi v pečici. Rešite se ga tako, da v pečico, ogreto na 180 stopinj Celzija, za pol ure vstavite olupke. Po pečici in vaši kuhinji se bo razširil prijeten vonj.

Čevlji: S pomarančnim olupkom lahko neprijetne vonjave odženete tudi iz čevljev. Olupek dajte v čevelj in pustite, da posrka vlago in s tem neprijetni vonj.

Stanovanje: Grejete na elektriko, plin ali drva? V vsakem primeru vam pomarančni olupek pride prav. V zimskih mesecih olupke razporedite po radiatorju ali pa jih vrzite med drva ter uživajte v vonju, ki bo zapolnil vaše bivalne prostore.

Tudi pri kuhanju

Popestrite okuse. Nariban pomarančni olupek dodajte v zmes za palačinke ali pa sadnemu kolaču. Prej ga seveda temeljito operite, saj so pomaranče lahko škropljene s pesticidi, najbolje pa je, da izberete pomaranče ekološke pridelave.

Ustvarjajte

Iz pomaranče lahko naredite svečo, mizno dekoracijo ali pa ustvarjate s svojimi otroki. Možnosti je veliko, samo pustite domišljiji prosto pot.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.