Magazin
92 ogledov

Olupkov ne mečite v smeti

Olupek pomaranče Shutterstock
Pomarančnega olupka nikar ne mečite v smeti! Z njim namreč lahko naredite veliko stvari, na katere ne bi niti pomislili.

Preženite neprijetne vonjave

Hladilnik: Eden od najboljših načinov, da se znebite neprijetnega vonja v hladilniku, so prav olupki. Posolite pomarančo in jo pustite v hladilniku, dokler ne postane mokra. To ponavljajte in videli boste, da bo v hladilniku nehalo smrdeti.

Pečica: Neprijeten vonj pa ostane tudi v pečici. Rešite se ga tako, da v pečico, ogreto na 180 stopinj Celzija, za pol ure vstavite olupke. Po pečici in vaši kuhinji se bo razširil prijeten vonj.

Čevlji: S pomarančnim olupkom lahko neprijetne vonjave odženete tudi iz čevljev. Olupek dajte v čevelj in pustite, da posrka vlago in s tem neprijetni vonj.

Stanovanje: Grejete na elektriko, plin ali drva? V vsakem primeru vam pomarančni olupek pride prav. V zimskih mesecih olupke razporedite po radiatorju ali pa jih vrzite med drva ter uživajte v vonju, ki bo zapolnil vaše bivalne prostore.

Tudi pri kuhanju

Popestrite okuse. Nariban pomarančni olupek dodajte v zmes za palačinke ali pa sadnemu kolaču. Prej ga seveda temeljito operite, saj so pomaranče lahko škropljene s pesticidi, najbolje pa je, da izberete pomaranče ekološke pridelave.

Ustvarjajte

Iz pomaranče lahko naredite svečo, mizno dekoracijo ali pa ustvarjate s svojimi otroki. Možnosti je veliko, samo pustite domišljiji prosto pot.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.