Omilite pekočo hrano

Foto: Žurnal24 Privoščite si čili!
Čeprav se ne nameravate odreči pekoči papriki v svoji hrani, imate pogosto težave, ker ima preveč izrazit okus. Kako jo omiliti in ohraniti pristen okus?
Oglej si celoten članek

Nekateri okusi so enostavno preveč izraziti, spet drugi preveč pekoči. Da bi se temu izognili, obenem pa še vedno uporabljali hrano, ki jo imate radi, si pomagajte z nekaj preprostimi nasveti.

Odstranite seme
Ko prerežete pekočo papriko, odstranite vsa semena, ki so v njej. Odrežite tudi pecelj, tako da bo ostalo samo rdeče meso. Čeprav semena načeloma niso pekoča, pa bo hrana izgubila nekoliko svoje pretirane arome.

Odstranite vsa rebra
Da, tudi reber se morate znebiti. Vse paprike jih imajo in čeprav rebra veljajo za del mesa, pripomorejo k bolj pekočemu okusu. Odstranite jih in tako se boste znebili še več pekočega okusa.

Odstranite notranjo plast in del mesa
Zdaj vam je ostalo samo meso. Ste res tako prepričani? Notranja plast, tista, ki je podobna rebrasti, je prav tako lahko zelo pekoča, zato odstranite tudi to. Plast odrežete tako, da papriko postavite pokonci in jo počasi režete navzdol. Pazite, da vam ne spolzi med prsti.

Nekaj o čiliju
Čili je majhna pekoča rdeča paprika, ki naj bi lajšala izkašljevanje, obenem pa naj bi tudi odstranjevala sluz iz dihalnih poti. Zato je čili zelo priljubljen, predvsem v Indiji, Mehiki in Etiopiji. Najbolj znana jed s čilijem je seveda chilli con carne ali čili z mesom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.