Magazin
39 ogledov

Omilite pekočo hrano

Privoščite si čili! Žurnal24 main
Čeprav se ne nameravate odreči pekoči papriki v svoji hrani, imate pogosto težave, ker ima preveč izrazit okus. Kako jo omiliti in ohraniti pristen okus?

Nekateri okusi so enostavno preveč izraziti, spet drugi preveč pekoči. Da bi se temu izognili, obenem pa še vedno uporabljali hrano, ki jo imate radi, si pomagajte z nekaj preprostimi nasveti.

Odstranite seme
Ko prerežete pekočo papriko, odstranite vsa semena, ki so v njej. Odrežite tudi pecelj, tako da bo ostalo samo rdeče meso. Čeprav semena načeloma niso pekoča, pa bo hrana izgubila nekoliko svoje pretirane arome.

Odstranite vsa rebra
Da, tudi reber se morate znebiti. Vse paprike jih imajo in čeprav rebra veljajo za del mesa, pripomorejo k bolj pekočemu okusu. Odstranite jih in tako se boste znebili še več pekočega okusa.

Odstranite notranjo plast in del mesa
Zdaj vam je ostalo samo meso. Ste res tako prepričani? Notranja plast, tista, ki je podobna rebrasti, je prav tako lahko zelo pekoča, zato odstranite tudi to. Plast odrežete tako, da papriko postavite pokonci in jo počasi režete navzdol. Pazite, da vam ne spolzi med prsti.

Nekaj o čiliju
Čili je majhna pekoča rdeča paprika, ki naj bi lajšala izkašljevanje, obenem pa naj bi tudi odstranjevala sluz iz dihalnih poti. Zato je čili zelo priljubljen, predvsem v Indiji, Mehiki in Etiopiji. Najbolj znana jed s čilijem je seveda chilli con carne ali čili z mesom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.