Nekateri okusi so enostavno preveč izraziti, spet drugi preveč pekoči. Da bi se temu izognili,
obenem pa še vedno uporabljali hrano, ki jo imate radi, si pomagajte z nekaj preprostimi nasveti.
Odstranite seme
Ko prerežete pekočo papriko, odstranite vsa semena, ki so v njej. Odrežite tudi pecelj, tako
da bo ostalo samo rdeče meso. Čeprav semena načeloma niso pekoča, pa bo hrana izgubila nekoliko
svoje pretirane arome.
Odstranite vsa rebra
Da, tudi reber se morate znebiti. Vse paprike jih imajo in čeprav rebra veljajo za del mesa,
pripomorejo k bolj pekočemu okusu. Odstranite jih in tako se boste znebili še več pekočega okusa.
Odstranite notranjo plast in del mesa
Zdaj vam je ostalo samo meso. Ste res tako prepričani? Notranja plast, tista, ki je podobna
rebrasti, je prav tako lahko zelo pekoča, zato odstranite tudi to. Plast odrežete tako, da papriko
postavite pokonci in jo počasi režete navzdol. Pazite, da vam ne spolzi med prsti.
Nekaj o čiliju
Čili je majhna pekoča rdeča paprika, ki naj bi lajšala izkašljevanje, obenem pa naj bi tudi
odstranjevala sluz iz dihalnih poti. Zato je čili zelo priljubljen, predvsem v Indiji, Mehiki in
Etiopiji. Najbolj znana jed s čilijem je seveda
chilli con carne ali
čili z mesom.
39
ogledov
Omilite pekočo hrano
Čeprav se ne nameravate odreči pekoči papriki v svoji hrani, imate pogosto težave, ker ima preveč izrazit okus. Kako jo omiliti in ohraniti pristen okus?