Opečeni kruhki z zelenjavo

Foto: Žurnal24 Lahki, zdravi in preprosti – vse to so so opečeni kruhki z zelenjavo. (Foto: Shu
Ko preveč pogrešate poletje, se potolažite z opečenimi kruhki z bučkami, jajčevci, papriko in paradižnikom ter zimski ponedeljek začnite sredozemsko.
Oglej si celoten članek

Potrebujete:

  • 1 majhno čebulo
  • 1 strok česna
  • 8 manjših rezin kruha
  • 10 paradižnikov češnjevcev
  • pol manjšega jajčevca
  • 1 majhno rdečo ali rumeno papriko
  • 2 bučki
  • baziliko
  • olivno olje
  • sol
  • poper


Priprava:

  • Čebulo olupite in narežite na kolesca, česen olupite in nasekljajte.
  • Zelenjavo operite.
  • Jajčevec narežite na tanka kolesca in jih nasolite.
  • Bučke narežite na kolesca ali kocke, papriko na kocke in paradižnike na četrtine.
  • Na olivnem olju popražite čebulo. Ko postekleni, dodajte česen, paradižnik, papriko in bučke.
  • Začinite s soljo, poprom in baziliko ter dušite nekaj minut.
  • Medtem v drugi ponvi na olivnem olju na hitro popecite kolesca jajčevca (prej jih obrišite s kuhinjskim papirjem).
  • Zelenjavo zmešajte in obložite kruhke, ki ste jih pred tem opekli v pečici.
  • Po želji pokapajte z olivnim oljem in potresite s parmezanom.


Dober tek!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.