Magazin
30 ogledov

Opečeni kruhki z zelenjavo

Lahki, zdravi in preprosti – vse to so so opečeni kruhki z zelenjavo. (Foto: Shu Žurnal24 main
Ko preveč pogrešate poletje, se potolažite z opečenimi kruhki z bučkami, jajčevci, papriko in paradižnikom ter zimski ponedeljek začnite sredozemsko.

Potrebujete:

  • 1 majhno čebulo
  • 1 strok česna
  • 8 manjših rezin kruha
  • 10 paradižnikov češnjevcev
  • pol manjšega jajčevca
  • 1 majhno rdečo ali rumeno papriko
  • 2 bučki
  • baziliko
  • olivno olje
  • sol
  • poper


Priprava:

  • Čebulo olupite in narežite na kolesca, česen olupite in nasekljajte.
  • Zelenjavo operite.
  • Jajčevec narežite na tanka kolesca in jih nasolite.
  • Bučke narežite na kolesca ali kocke, papriko na kocke in paradižnike na četrtine.
  • Na olivnem olju popražite čebulo. Ko postekleni, dodajte česen, paradižnik, papriko in bučke.
  • Začinite s soljo, poprom in baziliko ter dušite nekaj minut.
  • Medtem v drugi ponvi na olivnem olju na hitro popecite kolesca jajčevca (prej jih obrišite s kuhinjskim papirjem).
  • Zelenjavo zmešajte in obložite kruhke, ki ste jih pred tem opekli v pečici.
  • Po želji pokapajte z olivnim oljem in potresite s parmezanom.


Dober tek!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.