Orehove rezine

Foto: Žurnal24 Okusno in hrustljavo. (Foto: Norbert Tutschek)
Orehove rezine so pripravljale že naše babice. Obudite skomine po otroštvu.
Oglej si celoten članek

Potrebujete:

  • 240 g masla
  • 240 g sladkorja
  • 360 g moke
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 6 jajc
  • 140 g mletih mandljev
  • 280 g mletih orehov
  • 280 g sladkorja
  • 2 vrečki vanilijevega sladkorja


Priprava:

  • Ločite beljake od rumenjakov. Beljake stepite v trd sneg.
  • Maslo, 240 g sladkorja in rumenjake penasto umešajte, nato primešajte moko in pecilni prašek. Testo nanesite na pekač, obložen s papirjem za peko.
  • Beljakovemu snegu nežno primešajte 280 g sladkorja, vanilijev sladkor, mlete orehe in mlete mandlje. Maso premažite čez testo.
  • Pecite v pečici, ogreti na 175 stopinj, približno 40 minut.
  • Pečen kolač ohladite in narežite na kocke.


Dober tek!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.