Magazin
1455 ogledov

Orehove rezine

Okusno in hrustljavo. (Foto: Norbert Tutschek) Žurnal24 main
Orehove rezine so pripravljale že naše babice. Obudite skomine po otroštvu.

Potrebujete:

  • 240 g masla
  • 240 g sladkorja
  • 360 g moke
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 6 jajc
  • 140 g mletih mandljev
  • 280 g mletih orehov
  • 280 g sladkorja
  • 2 vrečki vanilijevega sladkorja


Priprava:

  • Ločite beljake od rumenjakov. Beljake stepite v trd sneg.
  • Maslo, 240 g sladkorja in rumenjake penasto umešajte, nato primešajte moko in pecilni prašek. Testo nanesite na pekač, obložen s papirjem za peko.
  • Beljakovemu snegu nežno primešajte 280 g sladkorja, vanilijev sladkor, mlete orehe in mlete mandlje. Maso premažite čez testo.
  • Pecite v pečici, ogreti na 175 stopinj, približno 40 minut.
  • Pečen kolač ohladite in narežite na kocke.


Dober tek!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.