Oreščki: domači so cenejši

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Ponudba študentske hrane je praviloma v vseh trgovinah zelo pestra.
Oglej si celoten članek

Mešanica oreškov in suhega sadja (predvsem rozin in/ali brusnic, občasno tudi marelic), z razlogom znana tudi kot študentska hrana, je v zimskem izpitnem obdobju priročen in zdrav prigrizek ob učenju. Preverili smo, kakšna je ponudba teh izdelkov v slovenskih trgovinah in razlike med njimi ter seveda, kakšne so cene.

Dva evra za lažje učenje

Študentsko hrano smo našli prav v vseh obiskanih trgovinah, razlike v sestavi mešanice pa so bile zelo majhne. Cenejše različice vsebujejo več orehov, lešnikov, indijskih oreškov in rozin (brusnic), dražje pa večinoma tudi brazilske oreščke ter orehe makadamije in ameriške (pecan) orehe. Cenejše so predvsem domače blagovne znamke ter trgovinske znamke, dražje pa so predvsem tiste tuje mešanice, ki so pakirane v temni embalaži, ki ponavadi zagotavlja daljšo obstojnost in boljšo kakovost vsebine. Cene za četrt kilograma študentske hrane se začnejo pri dveh evrih ter se povzpnejo tudi do petih evrov in več, nekaj dražje so tudi ekološko pridelane mešanice.

Pri nakupu mešanic oreščkov brez sadja bodite pozorni predvsem na to, da kupujete surove oziroma nepražene (in nesoljene) oreščke, saj se zdrave sestavine pri praženju uničijo ali spremenijo v nezdrave. Prisotnost soli oziroma podatek o praženju pogosto ni viden na prvi pogled.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.