Oriana Girotto po tem, ko jo je RTVS odslovil, počne to

Foto: Monica Girotto
Foto: Monica Girotto
Polne roke dela ...
Oglej si celoten članek

Oriana Girotto je bila zadnja leta del oddaje Dobro jutro na TV Slovenija in gledalci so jo zelo radi spremljali. Njeno področje so bili turistični prispevki z različnih koncev Slovenije, kar je voditeljici zelo blizu, saj tudi sicer dela kot turistična vodnica. A je novembra žal sporočila, da ni več del oddaje. "Vsake zgodbe je enkrat konec ... Hvala RTV, lepo je bilo sodelovati," je zapisala na Facebooku. TV Slovenija je za zurnal24.si takrat tudi pojasnila, zakaj so se odločili za ta korak. "Zaradi manjšega obsega oddaj iz ljubljanskega studia je tudi manj sodelovanja s honorarnimi sodelavci in trenutno nimamo primerne rubrike, v kateri bi lahko sodelovali z Oriano, vendar upamo, da bomo z njo morda v prihodnje še kdaj sodelovali," so med drugim zapisali.

A Oriana je svobodnjakinja, ki že od nekdaj opravlja več različnih poklicev, vsi pa so nekako povezani s turizmom. Tako smo nedavno izvedeli, da sedaj uči na Srednji šoli za gastronomijo in turizem v Ljubljani. Kot nam je zaupala, je asistentka profesorja oziroma lektorica. Oriana je italijanski jezik sicer poučevala že prej, z novim delom pa je združila poučevanje in turizem, v katerem prav tako službuje že vrsto let. Sočasno opravlja tudi delo turistične vodnice in Ljubljano predstavlja italijansko govorečim gostom, ukvarja pa se še s koncertnim turizmom. Poleg poučevanja, prevajanja in turizma, pa jo bomo kmalu lahko videli tudi v vlogi igralke, in sicer v filmu Nekaj sladkega. "Tudi tam igram italijansko direktorico hotela," pove Oriana, ki počne res veliko stvari, a so vse nekako vedno povezane z italijanščino, vodenjem in turizmom. Pravi, da v tem, da je svobodnjakinja, vidi same pluse. "Le, če zbolim, so sami minusi," še prizna, a dodaja, da ji zdravje na srečo odlično služi. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.