Ostro reagiral: Aleš Bravničar stopil v bran "svojim nagicam"

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Priznani fotograf Aleš Bravničar, ki ga širša javnost pozna predvsem po tem, da v svoj objektiv lovi Playboyeve lepotice, ne pusti, da bi ta dekleta kdorkoli javno blatil.
Oglej si celoten članek

Kot poroča spletni portal Točno to, je Aleš Bravničar burno reagiral na zapis blogerke Katje Grudnik (na fotografiji), ki je na svojem Instagramu zapisala: "Danes pa se že vsaka slika za Playboy, kot da bi to pomenilo nekaj spoštovanega in vrednega. Da o instagrammerkah, ki so na vsaki sliki skoraj gole, ne govorim. Žalostno je videti, da določene ženske nimajo drugega za pokazat svetu, kot svoje telo. Ženske smo več kot le telo. Seveda le, če to želimo."

Na to se je odzval Bravničar, ki ga zapis ni pustil ravnodušnega: "Danes se že vse slačijo za Playboy, reče ena influencerka in se proda za darilno vrečko kremic, manjšo torbico in dva lip glosa." Za Žurnal24 pa je povedal tudi, kako bi bil svet lahko lepši. "Če bi vsi pustil drugim, da delajo, kar hočejo, ne bi bilo vojn in konfliktov. Naj vsak dela, kar mu paše, kar ga veseli, ne da se drugi vtikajo v to in svet bo lepši," pravi Bravničar in dodaja, da trditev, da se danes za omenjeno revijo lahko slika že vsaka, ne drži: "Ne more vsaka priti v Playboy, o tem odloča uredništvo revije in lahko povem, da je na približno trideset kandidatk ena primerna za fotografiranje, ne izberemo vsake. Dajemo pa priložnost tistim, ki bi radi dokazali, da zmorejo. In to bomo pokazali tudi v avgustovski številki, za katero smo izbrali dekleta, ki sežejo 'izven okvirjev', saj želimo s tem podpreti in spodbuditi pozitiven odnos do telesa."

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • vec
    11:58 11. Julij 2019.

    Vse skup je en poden, playboy sploh ne vem kako sploh zbere keš da izide, kdo to kupuje pojma nimam, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.