Otroka nikar ne spočnite junija

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Najslabši mesec za spočetje otroka je junij, najboljši pa …
Oglej si celoten članek

Če bi radi prihodnje leto zibali, se danes in v prihodnjih dneh le pošteno preznojite v spalnici …

Znanstveniki iz Indiane so dvanajst let analizirali več kot 52 milijonov nosečnosti in ugotovili, da je bilo največ otrok spočetih v decembru, kar je odlična novica. Pediater Paul Winchester, ki je vodil raziskavo, pravi, da so matere, ki so zanosile v decembru ali januarju, v zadnjem tromesečju nosečnosti, ki je zelo pomembno za otroka, dalj časa izpostavljene sončnim žarkom, kar pomeni, da bodo dobile veliko vitamina D, ki je za otrokove kosti in rast bistvenega pomena. Vitamin D poleg tega ščiti pred boleznimi.

Ženskam znanstveniki priporočajo, da junija, ko je v zraku največ pesticidov, ne zanosijo. Mamice so namreč ravno v prvih mesecih v najbolj občutljivem obdobju nosečnosti."Raziskave so tudi pokazale, da iz nepojasnjenih razlogov (smrt v zibki) umre največ otrok spočetih v juniju,“ še pravi Winchester. Obstajajo pa tudi študije, ki so dokazale, da so ljudje, ki so rojeni v poletnih mesecih, bolj zdravi od tistih, ki so se rodili pozimi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:15 27. December 2015.

    Kar nekaj spet. Ne vedo , s čim vse bi se ukvarjali. Rojena sem pozimi , pa sem že vse …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.