Magazin > Lepota & telo
150 ogledov

Otroka nikar ne spočnite junija

seks prijatelja Profimedias
Najslabši mesec za spočetje otroka je junij, najboljši pa …

Če bi radi prihodnje leto zibali, se danes in v prihodnjih dneh le pošteno preznojite v spalnici …

Znanstveniki iz Indiane so dvanajst let analizirali več kot 52 milijonov nosečnosti in ugotovili, da je bilo največ otrok spočetih v decembru, kar je odlična novica. Pediater Paul Winchester, ki je vodil raziskavo, pravi, da so matere, ki so zanosile v decembru ali januarju, v zadnjem tromesečju nosečnosti, ki je zelo pomembno za otroka, dalj časa izpostavljene sončnim žarkom, kar pomeni, da bodo dobile veliko vitamina D, ki je za otrokove kosti in rast bistvenega pomena. Vitamin D poleg tega ščiti pred boleznimi.

Ženskam znanstveniki priporočajo, da junija, ko je v zraku največ pesticidov, ne zanosijo. Mamice so namreč ravno v prvih mesecih v najbolj občutljivem obdobju nosečnosti."Raziskave so tudi pokazale, da iz nepojasnjenih razlogov (smrt v zibki) umre največ otrok spočetih v juniju,“ še pravi Winchester. Obstajajo pa tudi študije, ki so dokazale, da so ljudje, ki so rojeni v poletnih mesecih, bolj zdravi od tistih, ki so se rodili pozimi.

Komentarjev 1
  • drejca1 17:15 27.december 2015.

    Kar nekaj spet. Ne vedo , s čim vse bi se ukvarjali. Rojena sem pozimi , pa sem že vse življenje zdrava, edini problem mojega rojstnega dne je, da ne moremo zafeštati zunaj, ker je premrzlo. Veliko "zimskih " ljudi ...prikaži več poznam, ki jim prav tako popolnoma nič ne manjka !! Pa če ne veste, zbolevajo in umirajo mladi in stari , revni in bogati...to je zakon narave , enako kot rojstva poleti in pozimi.