Otvoritev razstave Mihe Vipotnika

V petek, 1. oktobra, bo v celjski galeriji Plevnik-Kronkowska otvoritev razstave Mihe Vipotnika, ki je znan po tem, da združuje umetniško pripoved z muzejsko postavitvijo, kreacijo s postprodukcijo.
Oglej si celoten članek

Interdisciplinarni razstavni prostor Mihe Vipotnika je nastal okrog najdene škatle zaprašenih diapozitivov, posnetih med letoma 1940 in 1944, ki kažejo presenetljivo intimno zgodbo vojnega vsakdana.

Kljub materialnim dokazom se gotovo vedenje izmika, saj poudarjeni delci razstave pomen odkrivajo in ga s hitrimi asociativnimi zasuki tudi odmikajo ter zapeljujejo v zasebne spomine, hrepenenje. Ne gre za dekonstrukcijo historije, ki jo pišejo zmagovalci, ampak eksperimentalno zgodovino, ki jo umetnik ponudi v vseobsegajočem čutnozaznavnem okolju s subtilno Ravelovo glasbo, obstoječimi pomenljivimi predmeti, usmerjeno neonsko svetlobo in lastnim likovnim delom.

Razstava bo na ogled do 20. oktobra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.