Magazin
23 ogledov

Otvoritev razstave Mihe Vipotnika

V petek, 1. oktobra, bo v celjski galeriji Plevnik-Kronkowska otvoritev razstave Mihe Vipotnika, ki je znan po tem, da združuje umetniško pripoved z muzejsko postavitvijo, kreacijo s postprodukcijo.

Interdisciplinarni razstavni prostor Mihe Vipotnika je nastal okrog najdene škatle zaprašenih diapozitivov, posnetih med letoma 1940 in 1944, ki kažejo presenetljivo intimno zgodbo vojnega vsakdana.

Kljub materialnim dokazom se gotovo vedenje izmika, saj poudarjeni delci razstave pomen odkrivajo in ga s hitrimi asociativnimi zasuki tudi odmikajo ter zapeljujejo v zasebne spomine, hrepenenje. Ne gre za dekonstrukcijo historije, ki jo pišejo zmagovalci, ampak eksperimentalno zgodovino, ki jo umetnik ponudi v vseobsegajočem čutnozaznavnem okolju s subtilno Ravelovo glasbo, obstoječimi pomenljivimi predmeti, usmerjeno neonsko svetlobo in lastnim likovnim delom.

Razstava bo na ogled do 20. oktobra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.