Ovekovečena neplodna tla

Foto: Sandre Vitaljić
Foto: Sandre Vitaljić
Ob 19. uri se v Galeriji Photon odpira fotografska razstava Sandre Vitaljić z naslovom Neplodna tla. Na ogled bo do 3. marca 2012.
Oglej si celoten članek

Fotografski pejsaži iz serije Neplodna tla so zaznamovani s travmo, zgodovinskimi dogodki in izkušnjami ljudi. Zabeleženi prostori niso zgolj lepe krajine, ampak mesta, ki so zaradi svojega zgodovinskega konteksta pridobila močno simboliko in kot takšna ustvarjala hrvaško nacionalno identiteto.

Gozdovi, polja in reke so postali del ljudskih bajk in mitov, dandanes pa tudi del politične retorike, ki daje legitimnost različnim sistemom in ideologijam. Pomeni dogodkov se spreminjajo v predrugačenih okoliščinah, ne glede na to, da je sam prostor, tudi ob človeški intervenciji, običajno povsem gol in pravzarav identičen krajem, kjer se ni zgodilo nič pomembnega.

Naslov serije Neplodna tla se nanaša na občo nezmožnost soočanja z duhovi preteklosti in posledično napredka; namesto odkritega soočenja se neprestano vrtimo v istem krogu medsebojnega sovraštva in obtoževanja.

Vstop je prost.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.