Magazin > Film & Glasba & TV
40 ogledov

Ovekovečena neplodna tla

Neplodna tla Sandre Vitaljić
Ob 19. uri se v Galeriji Photon odpira fotografska razstava Sandre Vitaljić z naslovom Neplodna tla. Na ogled bo do 3. marca 2012.

Fotografski pejsaži iz serije Neplodna tla so zaznamovani s travmo, zgodovinskimi dogodki in izkušnjami ljudi. Zabeleženi prostori niso zgolj lepe krajine, ampak mesta, ki so zaradi svojega zgodovinskega konteksta pridobila močno simboliko in kot takšna ustvarjala hrvaško nacionalno identiteto.

Gozdovi, polja in reke so postali del ljudskih bajk in mitov, dandanes pa tudi del politične retorike, ki daje legitimnost različnim sistemom in ideologijam. Pomeni dogodkov se spreminjajo v predrugačenih okoliščinah, ne glede na to, da je sam prostor, tudi ob človeški intervenciji, običajno povsem gol in pravzarav identičen krajem, kjer se ni zgodilo nič pomembnega.

Naslov serije Neplodna tla se nanaša na občo nezmožnost soočanja z duhovi preteklosti in posledično napredka; namesto odkritega soočenja se neprestano vrtimo v istem krogu medsebojnega sovraštva in obtoževanja.

Vstop je prost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.