Padec Evrope, padec družbe

Foto: Žiga Koritnik Padec Evrope Foto: Žiga Koritnik Padec Evrope
V Slovenskem narodnem gledališču Ljubljana bo jutri premiero doživela predstava Padec Evrope.
Oglej si celoten članek

Matjaž Zupančič, dramatik in gledališki režiser, ki v svojih igrah pogosto napove to, kar se bo šele zgodilo, meni, da gre pri njegovem “preroštvu” za naključje in posledico tega, da ga pač zanima sodobni čas. A kot kaže, se bo enako zgodilo tudi z zadnjo predstavo, ki opozarja na padec človeške solidarnosti, nasilje nad drugačnostjo in stanje v družbi, v kateri si nihče ne upa iti do konca.

Zupančič, ki je v tragičnost znova vnesel tudi ščepec humorja, poudarja, da se predstava Padec Evrope, s katero se na oder po daljšem času vrača igralka Polona Juh, neposredno ne ukvarja s politiko, je pa zato zagotovo političen njen kontekst, dramaturginja Darja Dominkuš pa izpostavlja njeno aktualnost: "Ta igra bi se trenutno lahko dogajala kjerkoli, posebnost pa se mi zdi, da se dogaja v Ljubljani." Igra, ki kot osrednji zaplet predstavlja zabavo na elitni lokaciji v Ljubljani, na katero vdre neznanec, medtem ko po mestu divjajo demonstracije, bo v SNG Drami premierno uprizorjena jutri, v njej pa bodo poleg Juhove med drugim igrali še Aleš Valič, Zvezdana Mlakar, Bojan Emeršič, Maša Derganc, Valter Dragan in Branko Šturbej.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.