Palček, velik kot prstek

Foto: Mini Teater Ljubljana
Foto: Mini Teater Ljubljana
Palček, humorna lutkovna predstava za najmlajše občinstvo bo otroke navdušila ob 16. uri na Otroškem bazarju na Gospodarskem razstavišču.
Oglej si celoten članek

To je zgodba o zakoncih brez otrok, ki se jima končno rodi deček, velik kot prstek, zato ga poimenujeta Palček.

Fantek očku pomaga pri oranju, zaradi uboštva pa ga na dečkovo prigovarjanje oče proda kralju. Ta Palčka podari princesi, ki z njim ne ravna najlepše, zato se odloči, da pobegne. Na begu sreča razbojnika, ki nameravata oropati kraljevo zakladnico, Palček pa ju pogumno prežene. Hvalažni kralj Palčka nagradi z dovoljenjem, da se sme vrniti k staršema.

V Mini teatru so predstavo Palček namenili najmlajšemu občinstvu. Priredba znane Grimmovepravljice Palček je nastala v sodelovanju s priznanimi češkimi ustvarjalci: Pavlom Polakom, svobodnim umetnikom in nekdanjim režiserjem ter umetniškim vodjo češkega gledališča Naivni divadlo Liberec, Jaroslavom Milfajtom, scenografom in kostumografom, ki dela z večino čeških gledališč in Vitezslavom Hadlom, znanim češkim komponistom, ki med drugim pogosto ustvarja za fim in televizijo. Polakov Palček je variacija na motive klasične pravljice o majhnem fantku z velikim srcem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.