Magazin > Film & Glasba & TV
9 ogledov

Palček, velik kot prstek

Palček Mini Teater Ljubljana
Palček, humorna lutkovna predstava za najmlajše občinstvo bo otroke navdušila ob 16. uri na Otroškem bazarju na Gospodarskem razstavišču.

To je zgodba o zakoncih brez otrok, ki se jima končno rodi deček, velik kot prstek, zato ga poimenujeta Palček.

Fantek očku pomaga pri oranju, zaradi uboštva pa ga na dečkovo prigovarjanje oče proda kralju. Ta Palčka podari princesi, ki z njim ne ravna najlepše, zato se odloči, da pobegne. Na begu sreča razbojnika, ki nameravata oropati kraljevo zakladnico, Palček pa ju pogumno prežene. Hvalažni kralj Palčka nagradi z dovoljenjem, da se sme vrniti k staršema.

V Mini teatru so predstavo Palček namenili najmlajšemu občinstvu. Priredba znane Grimmovepravljice Palček je nastala v sodelovanju s priznanimi češkimi ustvarjalci: Pavlom Polakom, svobodnim umetnikom in nekdanjim režiserjem ter umetniškim vodjo češkega gledališča Naivni divadlo Liberec, Jaroslavom Milfajtom, scenografom in kostumografom, ki dela z večino čeških gledališč in Vitezslavom Hadlom, znanim češkim komponistom, ki med drugim pogosto ustvarja za fim in televizijo. Polakov Palček je variacija na motive klasične pravljice o majhnem fantku z velikim srcem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.