Papež je najbolje oblečen moški leta

Foto: Reuters papež Frančišek Foto: Reuters papež Frančišek Foto: Reuters papež Frančišek Foto: Reuters papež Frančišek Foto: Reuters papež Frančišek
Kdo bi si mislil, da bo papež Frančišek razglašen za najbolje oblečenega moškega tega leta? Pri reviji Esquire, ki ga je uvrstila na vrh lestvice, vsekakor menijo, da si to še kako zasluži.
Oglej si celoten članek

Pri Esquireju so ga za najbolje oblečenega moškega leta 2013 razglasili zaradi premišljeno izbrane garderobe in ohranjanja simbola papeža. Papež Frančišek se sicer ves čas pridno izogiba razkošnim oblekam in čevljem ter raje nosi navadno belo obleko in tradicionalno papeževo pokrivalo. Svojo skromnost je pokazal tudi s tem, ko je odklonil, da bi nosil rdeče čevlje svojega predhodnika, papeža Benedikta; namesto tega se je odločil za preproste črne. Da je nekaj posebnega, je pokazal že, ko je prvič stopil pred ljudi na Trgu svetega Petra. Takrat ni razširil rok, temveč se je zbrani množici priklonil, ji zadržano pomahal in jo pozdravil. Pri tem ni nosil zlatega križa, ki bi ga moral, temveč kovinskega, ki ga je dobil, ko je postal škof.

"Papež Frančišek razume, da so moška oblačila namenjena izražanju karakterja osebe, ki jih nosi. Nikoli ga ne bomo videli v slogu raperjev, vsega okrancljanega," je za revijo Esquire povedala Mary Lisa Gavenas, avtorica knjige The Fairchild Encyclopedia of Menswear.

Ann Pellegrini, ki na newyorški univerzi poučuje verske študije, pa je za Esquire povedala, da papež s svojo ponižnostjo in skromnimi oblačili kaže, da ga res skrbi za revne. "Ta vladar Rimokatoliške cerkve res ima nova oblačila," je dodala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.