Magazin > Lepota & telo
27 ogledov

Papež je najbolje oblečen moški leta

papež Frančišek
1/5
Reuters
Kdo bi si mislil, da bo papež Frančišek razglašen za najbolje oblečenega moškega tega leta? Pri reviji Esquire, ki ga je uvrstila na vrh lestvice, vsekakor menijo, da si to še kako zasluži.

Pri Esquireju so ga za najbolje oblečenega moškega leta 2013 razglasili zaradi premišljeno izbrane garderobe in ohranjanja simbola papeža. Papež Frančišek se sicer ves čas pridno izogiba razkošnim oblekam in čevljem ter raje nosi navadno belo obleko in tradicionalno papeževo pokrivalo. Svojo skromnost je pokazal tudi s tem, ko je odklonil, da bi nosil rdeče čevlje svojega predhodnika, papeža Benedikta; namesto tega se je odločil za preproste črne. Da je nekaj posebnega, je pokazal že, ko je prvič stopil pred ljudi na Trgu svetega Petra. Takrat ni razširil rok, temveč se je zbrani množici priklonil, ji zadržano pomahal in jo pozdravil. Pri tem ni nosil zlatega križa, ki bi ga moral, temveč kovinskega, ki ga je dobil, ko je postal škof.

"Papež Frančišek razume, da so moška oblačila namenjena izražanju karakterja osebe, ki jih nosi. Nikoli ga ne bomo videli v slogu raperjev, vsega okrancljanega," je za revijo Esquire povedala Mary Lisa Gavenas, avtorica knjige The Fairchild Encyclopedia of Menswear.

Ann Pellegrini, ki na newyorški univerzi poučuje verske študije, pa je za Esquire povedala, da papež s svojo ponižnostjo in skromnimi oblačili kaže, da ga res skrbi za revne. "Ta vladar Rimokatoliške cerkve res ima nova oblačila," je dodala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.