Parada ponosa proti odporu

Foto: Kolosej
Foto: Kolosej
V ljubljanskem Koloseju in mariborskem Planetu Tuš si lahko ogledate komično dramo Parada, ki na tragikomičen način pripoveduje zgodbo o dveh nasprotujočih si svetovih v današnji srbski družbi: o tradicionalni, konzervativni in homofobični večini ter liberalni, moderni in svobodomiselni manjšini.
Oglej si celoten članek

Režiser kultnih filmov Lepe vasi lepo gorijo in Mi nismo angeli, Srdjan Dragojević, predstavlja tragikomično zgodbo o starih in novih balkanskih ranah.

Geja Mirko in Radmilo skušata organizirati parado ponosa v Beogradu, vendar naletita na srdit odpor nacionalistov. Radmilo sklene pakt z vojnim veteranom Limunom - v zameno za organizacijo poroke z dolgoletno ljubeznijo Biserko, bo Limun varoval parado.

V iskanju primernih pomočnikov se Limun obrne na nekdanje vojne sovražnike in z Mirkom se podata na nenavadno popotovanje, od Hrvaške, preko Bosne, do Kosova.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.