Magazin > Film & Glasba & TV
32 ogledov

Parada ponosa proti odporu

Parada Kolosej
V ljubljanskem Koloseju in mariborskem Planetu Tuš si lahko ogledate komično dramo Parada, ki na tragikomičen način pripoveduje zgodbo o dveh nasprotujočih si svetovih v današnji srbski družbi: o tradicionalni, konzervativni in homofobični večini ter liberalni, moderni in svobodomiselni manjšini.

Režiser kultnih filmov Lepe vasi lepo gorijo in Mi nismo angeli, Srdjan Dragojević, predstavlja tragikomično zgodbo o starih in novih balkanskih ranah.

Geja Mirko in Radmilo skušata organizirati parado ponosa v Beogradu, vendar naletita na srdit odpor nacionalistov. Radmilo sklene pakt z vojnim veteranom Limunom - v zameno za organizacijo poroke z dolgoletno ljubeznijo Biserko, bo Limun varoval parado.

V iskanju primernih pomočnikov se Limun obrne na nekdanje vojne sovražnike in z Mirkom se podata na nenavadno popotovanje, od Hrvaške, preko Bosne, do Kosova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.