Pavarotti v bolnišnici

Foto: Žurnal24
Italijanski tenorist je imel na dopustu težave z dihanjem, zato so ga zadržali v bolnišnici.
Oglej si celoten članek
 
 
Pavarotti je imel že prej večkrat težave z zdravjem in je moral vedno znova prelagati in odpovedovati svoje koncerte. Med njegovimi večjimi zadnjimi nastopi je bilo odprtje zimskih olimpijskih iger februarja v Torinu, kjer je zapel arijo Nessun Dorma iz Puccinijeve opere Turandot.

Velikega italijanskega tenorista Luciana Pavarottija so zaradi vnetja pljuč odpeljali v bolnišnico v Modeni. Pavarottija so težave z dihanjem doletele na dopustu, ki ga je z ženo Nicoletto Mantovani in hčerko Alice preživljal blizu kraja Pesaro. Enainsedemdesetletni tenorist se je z opernih odrov umaknil leta 2004, lani pa je bil v New Yorku operiran zaradi rakavega tumorja na trebušni slinavki.

Pavarotti je po lanski operaciji povedal, da na svoje zdravstveno stanje gleda filozofsko: "V življenju sem imel vse, zares vse. Če mi bo vse odvzeto, si bova z Bogom bot."

Takrat je tudi napovedal, da se želi na svojem domu v krogu družine okrepiti in pripraviti na kemoterapijo.

Pavarotti je imel že prej večkrat težave z zdravjem in je moral zato vedno znova prelagati in odpovedovati svoje koncerte. Med njegovimi večjimi zadnjimi nastopi je bilo odprtje zimskih olimpijskih iger februarja v Torinu, kjer je zapel arijo Nessun Dorma iz Puccinijeve opere Turandot.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.