Magazin > VIP
5 ogledov

Pavarotti v bolnišnici

Žurnal24 main
Italijanski tenorist je imel na dopustu težave z dihanjem, zato so ga zadržali v bolnišnici.
 
 
Pavarotti je imel že prej večkrat težave z zdravjem in je moral vedno znova prelagati in odpovedovati svoje koncerte. Med njegovimi večjimi zadnjimi nastopi je bilo odprtje zimskih olimpijskih iger februarja v Torinu, kjer je zapel arijo Nessun Dorma iz Puccinijeve opere Turandot.

Velikega italijanskega tenorista Luciana Pavarottija so zaradi vnetja pljuč odpeljali v bolnišnico v Modeni. Pavarottija so težave z dihanjem doletele na dopustu, ki ga je z ženo Nicoletto Mantovani in hčerko Alice preživljal blizu kraja Pesaro. Enainsedemdesetletni tenorist se je z opernih odrov umaknil leta 2004, lani pa je bil v New Yorku operiran zaradi rakavega tumorja na trebušni slinavki.

Pavarotti je po lanski operaciji povedal, da na svoje zdravstveno stanje gleda filozofsko: "V življenju sem imel vse, zares vse. Če mi bo vse odvzeto, si bova z Bogom bot."

Takrat je tudi napovedal, da se želi na svojem domu v krogu družine okrepiti in pripraviti na kemoterapijo.

Pavarotti je imel že prej večkrat težave z zdravjem in je moral zato vedno znova prelagati in odpovedovati svoje koncerte. Med njegovimi večjimi zadnjimi nastopi je bilo odprtje zimskih olimpijskih iger februarja v Torinu, kjer je zapel arijo Nessun Dorma iz Puccinijeve opere Turandot.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.