Pazite, kaj govorite pred dojenčkom

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Dojenčki se različno odzovejo na človeški govor, živalske zvoke in ostale zvoke iz okolja. Govor naj bi od drugih zvokov iz okolja razlikovali že pri devetih mesecih.
Oglej si celoten članek

Intenzivno se odzivajo

Znanstveniki z univerze v New Yorku trdijo, da otroci človeški govor od drugih zvokov razlikujejo že pri devetih mesecih. Otrokom so predvajali različne posnetke človeškega pogovora in različne zvoke, ki so jih spuščale papige. Znanstveniki so ugotovili, da so se otroci dosti intenzivneje odzivali na človeški govor kot na vreščanje papig, poroča Daily Mail.

Najbolj jih zanima govor

"Otroci govor zaznavajo precej natančneje, kot smo to mislili do zdaj," trdi vodja raziskave Athena Vouloumanos. Razložila je, da otroke najbolj od vseh zvokov zanima človeški govor. Otroci se razvijajo dosti hitreje, vse, kar slišijo v rani mladosti, pa je temelj, ki jim omogoča kasnejši razvoj, še dodaja raziskovalka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.