Magazin
30 ogledov

Pazite, kaj govorite pred dojenčkom

dojenček Shutterstock
Dojenčki se različno odzovejo na človeški govor, živalske zvoke in ostale zvoke iz okolja. Govor naj bi od drugih zvokov iz okolja razlikovali že pri devetih mesecih.

Intenzivno se odzivajo

Znanstveniki z univerze v New Yorku trdijo, da otroci človeški govor od drugih zvokov razlikujejo že pri devetih mesecih. Otrokom so predvajali različne posnetke človeškega pogovora in različne zvoke, ki so jih spuščale papige. Znanstveniki so ugotovili, da so se otroci dosti intenzivneje odzivali na človeški govor kot na vreščanje papig, poroča Daily Mail.

Najbolj jih zanima govor

"Otroci govor zaznavajo precej natančneje, kot smo to mislili do zdaj," trdi vodja raziskave Athena Vouloumanos. Razložila je, da otroke najbolj od vseh zvokov zanima človeški govor. Otroci se razvijajo dosti hitreje, vse, kar slišijo v rani mladosti, pa je temelj, ki jim omogoča kasnejši razvoj, še dodaja raziskovalka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.