Pazite se Facebooka

Foto: Žurnal24 Ne sklepajte prehitro? Eh, ja ... (Foto: Shutterstock)
Skrivnosti in laži ... Varanje je bilo včasih veliko bolj preprosto. Če nameravate stopiti na prepovedano stran ali če to že počnete, se pazite Facebooka.
Oglej si celoten članek

No, in vseh drugih družabnih omrežij. Oziroma na njih ne puščajte sledi, ki lahko partnerja pripeljejo do krute resnice. Podatki, ki prevarante in tiste, ki si to želijo postati, postavljajo na trdna tla, prihajajo iz ZDA in izpostavljajo ravno pasti Facebooka. Floridska odvetnica Carin Constantine, specializirana za ločitve, je namreč izjavila, da je v devet od desetih ločitev vpleten ravno Facebook. "O vsem, kar se dogaja, boste nekaj že našli na Facebooku," pravi Constantinova, ki v imenu svojih strank, večinoma bodočih ločencev seveda, prešuštva veliko raziskuje na najbolj razvpitem družabnem omrežju. Stranke ji prinesejo zanimive izzive: fotografije žene, ki dela stojo in pije pivo s srednješolci, soproga, ki v nočnem klubu pleše z varuško ...

Indijski duhovni učitelj Nisargadatta Maharaj pa je rekel nekako takole: "Iskanje resnice je najnevarnejši podvig, saj uniči svet, v katerem živite."

Neumnosti, prijatelji in Facebook
Nedavna ameriška raziskava je sicer pokazala, da je Facebook vpleten v eno od petih ločitev v ZDA, več kot 80 odstotkov odvetnikov, ki se ukvarjajo z ločitvami, pa za iskanje dokazov o varanju vse bolj uporablja družabna omrežja. Vse več tistih, ki varajo, se namreč za zmenke dogovarja na družabnih omrežjih, ugotavljajo ameriški odvetniki. Carin Constantine pojasnjuje: "Obstajajo primeri, ki se jim s kolegi v pisarni krohotamo, saj so ljudje tako neumni. Stvari s spleta ne izginejo kar tako." Odvetniki strokovnjaki za ločitve pa postajajo pravi spletni čarovniki, ki po zaslugi poznavanja družabnih omrežij hitro odkrijejo kočljive malenkosti. Eden od nasvetov Constantinove je: "Če imate na Facebooku štiristo prijateljev, jamčim, da vsaj eden od njih nima 'pravilno' nastavljenih vseh možnosti pri zasebnosti. Zato prijatelje prosite, naj vaših fotografij ne objavljajo, pa čeprav vas na njih ne označijo."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.