Pepsi ali Coca-Cola: Katera ima več kalorij?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Nekateri pravijo, da sta enakega okusa, drugi stavijo na Pepsi, tretji pa na Coca-Colo …
Oglej si celoten članek

Največji ljubitelji pijač z mehurčki imajo izbrane svoje favorite, zato nekateri stavijo na Pepsi, drugi na Coca-Colo. Čeprav sta pijači zelo podobni, ima vsaka svojo sestavino, zaradi katere ima specifičen okus.

Malcom Gladwell je v svoji knigi Blink, ki jo je izdal leta 2005, zapisal, da ima Pepsi več dodatkov s citronsko osnovo, Coca-Cola pa več dodatkov, narejene iz vanilije, piše britanski Independent. Zaradi citronskih dodatkov je Pepsi bolj okusen, po njegovem mnenju, Coca-Cola pa je bolj pitna (ima manj grobih mehurčkov).

In kalorije ter sladkor v pijačah? Pepsi vsebuje več kalorij, sladkorjev in kofeina kot Coca-Cola. Slednja pa ima nekoliko več natrija kot Pepsi. Gladwell pravi, da je Coca-Cola med ljudmi bolj priljubljena zaradi odlične oglaševalske kampanje podjetja in ne zaradi samega okusa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.