Pet korakov do ekopisarne

Foto: Žurnal24 Za zeleno pisarno ni potrebnih veliko sprememb. (Foto: Shutterstock)
Ločujte odpadke, tiskajte le, če je treba, in ugašajte naprave.
Oglej si celoten članek

Kaj lahko storite, da pisarno spremenite v ekološko?

Prinesite zelenje. Popestrite svoj poslovni prostor z zelenjem. Izberite tiste rastline, ki se dobro prilagodijo sobnim razmeram in ne potrebujejo posebne nege.

Reciklirajte. Tudi na delovnem mestu ločujte odpadke in reciklirajte. Namesto da plastenko in odvečen papir vržete v koš pod pisalno mizo, se sprehodite do posode z embalažo ali škatle za papir.

Omejite porabo papirja. Preden natisnete dokument, razmislite, ali je to resnično potrebno. Dve vrstici si lahko tudi kam prepišete, mar ne? Za osebne zapiske uporabite papir, ki je na eni strani že popisan.

Varčno z energijo. Po končanem delovniku ugasnite vse elektronske naprave, od računalnika in zaslona do radia in luči. Ne pozabite, da naprave v stanju pripravljenosti porabijo precej električne energije.

Imejte svojo skodelico. Namesto dnevne uporabe plastičnih kozarčkov za vodo ali kavo si prinesite svojo skodelico.

Raje prenosni računalnik. Prenosni računalniki zahtevajo le deset odstotkov energije, ki jo za svoje delovanje potrebujejo namizni, zato razmislite o zamenjavi. Poleg tega zasedejo dosti manj prostora in so skoraj neslišni.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.