Magazin
23 ogledov

Pet korakov do ekopisarne

Za zeleno pisarno ni potrebnih veliko sprememb. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Ločujte odpadke, tiskajte le, če je treba, in ugašajte naprave.

Kaj lahko storite, da pisarno spremenite v ekološko?

Prinesite zelenje. Popestrite svoj poslovni prostor z zelenjem. Izberite tiste rastline, ki se dobro prilagodijo sobnim razmeram in ne potrebujejo posebne nege.

Reciklirajte. Tudi na delovnem mestu ločujte odpadke in reciklirajte. Namesto da plastenko in odvečen papir vržete v koš pod pisalno mizo, se sprehodite do posode z embalažo ali škatle za papir.

Omejite porabo papirja. Preden natisnete dokument, razmislite, ali je to resnično potrebno. Dve vrstici si lahko tudi kam prepišete, mar ne? Za osebne zapiske uporabite papir, ki je na eni strani že popisan.

Varčno z energijo. Po končanem delovniku ugasnite vse elektronske naprave, od računalnika in zaslona do radia in luči. Ne pozabite, da naprave v stanju pripravljenosti porabijo precej električne energije.

Imejte svojo skodelico. Namesto dnevne uporabe plastičnih kozarčkov za vodo ali kavo si prinesite svojo skodelico.

Raje prenosni računalnik. Prenosni računalniki zahtevajo le deset odstotkov energije, ki jo za svoje delovanje potrebujejo namizni, zato razmislite o zamenjavi. Poleg tega zasedejo dosti manj prostora in so skoraj neslišni.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.