Pet najpogostejših napak pri ličenju

Foto: Shutterstock zivljenje 08.01.14. Licenje, avto, voznica, foto: shutterstock
Ne ličite se v avtomobilu, puder izbirajte pri dnevni svetlobi, ne pretiravajte z rdečilom.
Oglej si celoten članek

Ličenje. "Najpogostejša napaka, ki jo delajo ženske pri ličenju, je, da si zanj ne vzamejo dovolj časa. Ličijo se med drugimi opravki, najslabše je recimo ličenje v avtu pred semaforjem, saj tako v prvi vrsti ogrožajo svojo varnost in niso pozorne na promet, poleg tega pa pri ličenju niso natančne, roka se jim trese in rezultat ni takšen, kot bi si želele," o napakah pri ličenju pravi vizažistka pri znamki Illamasqua Ivana Bilandžija - Billy.

Vidni robovi podlage

Osnova ličenja je dobra podlaga, ki se začne že pri izbiri pudra. "Ženske ne izberejo pudra, primernega njihovi polti kože, in tako se zgodi, da so preveč blede ali pa ravno obratno – preveč temne in z vidnimi robovi. Pozabijo, da se mora obraz zliti z vratom in dekoltejem," še pravi vizažistka, ki svetuje, da pudre poskušate na hrbtni strani rok in pri dnevni svetlobi, ne le v trgovini pod lučmi.

Lička, kot da zardevate

Tudi s preveč rdečimi lički ne boste videti prav nič naravno. Rdečilo nanašajte s čopičem, začnite na ličnicah in z nežnimi krožnimi gibi potegnite proti sencam. Nikar ne nanašajte rdečila po celih licih.

Temnejša obroba ustnic

"Ko obrobljate ustnice, naj bo črtalo enake barve kot šminka. Izognite se temnejši obrobi, ta je bila trend v 80. letih, a je že zdavnaj pozabljen," svetuje Bilandžija.

Zlepljene trepalnice

Čeprav si želite daljše trepalnice, jih ne boste dosegle s pretiranim nanosom maskare. Grudice na trepalnicah ne bodo polepšale vašega videza.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.