Magazin > Lepota & telo
22 ogledov

Pet najpogostejših napak pri ličenju

zivljenje 08.01.14. Licenje, avto, voznica, foto: shutterstock Shutterstock
Ne ličite se v avtomobilu, puder izbirajte pri dnevni svetlobi, ne pretiravajte z rdečilom.

Ličenje. "Najpogostejša napaka, ki jo delajo ženske pri ličenju, je, da si zanj ne vzamejo dovolj časa. Ličijo se med drugimi opravki, najslabše je recimo ličenje v avtu pred semaforjem, saj tako v prvi vrsti ogrožajo svojo varnost in niso pozorne na promet, poleg tega pa pri ličenju niso natančne, roka se jim trese in rezultat ni takšen, kot bi si želele," o napakah pri ličenju pravi vizažistka pri znamki Illamasqua Ivana Bilandžija - Billy.

Vidni robovi podlage

Osnova ličenja je dobra podlaga, ki se začne že pri izbiri pudra. "Ženske ne izberejo pudra, primernega njihovi polti kože, in tako se zgodi, da so preveč blede ali pa ravno obratno – preveč temne in z vidnimi robovi. Pozabijo, da se mora obraz zliti z vratom in dekoltejem," še pravi vizažistka, ki svetuje, da pudre poskušate na hrbtni strani rok in pri dnevni svetlobi, ne le v trgovini pod lučmi.

Lička, kot da zardevate

Tudi s preveč rdečimi lički ne boste videti prav nič naravno. Rdečilo nanašajte s čopičem, začnite na ličnicah in z nežnimi krožnimi gibi potegnite proti sencam. Nikar ne nanašajte rdečila po celih licih.

Temnejša obroba ustnic

"Ko obrobljate ustnice, naj bo črtalo enake barve kot šminka. Izognite se temnejši obrobi, ta je bila trend v 80. letih, a je že zdavnaj pozabljen," svetuje Bilandžija.

Zlepljene trepalnice

Čeprav si želite daljše trepalnice, jih ne boste dosegle s pretiranim nanosom maskare. Grudice na trepalnicah ne bodo polepšale vašega videza.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.