Pet osvežilnih za vroče dni

Foto: Shutterstock kumarična juha Foto: Shutterstock solata s kozicami Foto: Shutterstock mlada špinača Foto: Shutterstock jagodni sladoled Foto: Shutterstock limonada
Če se le da, vročinski val preživite v senci ali vsaj dobro zaščiteni pred soncem. Počutje pa bo boljše tudi, če boste jedli pravilno.
Oglej si celoten članek

Vroč dan začnite s kozarcem limonade in skodelico sadja, ki ga lahko zmešate tudi z jogurtom. Za kosilo namesto težkih obrokov raje izberite lahke in osvežilne solate, ki jih lahko začinite z domačim jogurtovim ali klasičnim prelivom iz olivnega olja in balzamičnega kisa. Solata bo še bolj hranljiva, če ji boste dodali sir, na žaru popečene puranje prsi, kozice ali stročnice. Dobra izbira so tudi zelenjavne juhe, v najbolj vročih dneh pa naj vas osvežijo hladne različice paradižnikove ali kumarične juhe.

Glavni obrok raje v večernih urah

Kljub vročini pa se tisti, ki ne morete preživeti brez klasičnih obrokov, sestavljenih iz mesa, krompirja ali testenin, takšnemu obroku ne odpovejte, priporočljivo pa je, da ga prestavite na bolj zgodnje večerne ure.

V galeriji poiščite pet osvežilnih namigov za vroče dni, jutri pa ne spreglejte galerije, v kateri vam bomo razkrili živila, ki se jim je v vročini priporočljivo izogibati.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.